onsdag 29 februari 2012

Hemmagastronomin

Glömde totalt bort att berätta att för ganska precis två veckor sen var jag och Dennis på en annorlunda och väldigt kul middagsbjudning, på en restaurang som heter Hemmagastronomin i Luleå och som ägs av Simon Laiti. Det var ett annorlunda koncept där man lagade sin tre-rätters middag själv, uppdelade i lag om tre och jag högg direkt dessertgruppen ;P Det var ingen enkel restaurang mat som oxfile och potatisgratäng inte! När vi läste menyn som löd: Förrätt: Halstrad havskräftscarpaccio med vitvinsskum, palsternackspuré och pocherat vaktelägg på en bädd av fänkålscrudité. Varmrätt: Rådjurssadel med merlot sky och jordärtskockspuré serveras med apelsinglaserade majrovor. Efterrätt: Bakad valrhona chokladcream med havttornssorbet, kanderade valnötter och minimaränger. Stod vi alla som frågetecken och funderade på om det har skulle lösa sig eller om vi skulle få ge hem hungriga. men med mycket vin och glada skratt lyckades vi till slut knåpa ihop en alldeles fantastisk tre-rätters middag och alla var mätta och belåtna.

1 kommentar: