torsdag 31 oktober 2013

Ansiktsområden

Många vet att smink och dåliga hudrutiner kan ge finnar och oren hy men det många inte vet är att acne även kan ha ett samband med resten av kroppen. undersökningar har visat att acne kan i vissa fall vara en indikation på en obalans i kroppen. Här är en områdeskarta över ansiktet där acne eller utslag kan förekomma och ha en relation med olika delar av kroppen. självklart behöver det inte betyda att man är sjuk eller har något fel på t.ex. njurarna men det kan vara bra att veta hur kroppen, kosten och områdena i ansiktet hör ihop.

Område:
1: Matsmältning & Urinblåsa - Problem i det här området kan bero på magproblem eller glutenallergi. Ät mer fibrer, fullkorn och grönsaker. Drick mycket vatten. 

2: Levern - Detta område kan bero på fetthaltig kost, laktosintolerans eller matkänslighet. Har man irriterad och torr hud här kan det ha en sammankoppling med att man äter mycket och sent på kvällarna, levern behöver återhämta sig under nätterna. Dra ner på alkohol, onyttig mat eller mjölkprodukter.

3: Njurarna -Varma öron kan bero på överansträngda njurar och acne bakom öronen orsakas ofta av mobiltelefon, headset eller smutsiga örngott. Drick mycket vatten, undvik rött kött, kaffe och alkohol, byt även örngott ofta och sprita av telefonen med jämna mellanrum.

4: Bihålor och lungor - Dessa områden är stark sammankopplat med rökning, luftrörsbesvär och bihåleproblem. Personer som har allergier eller röker har oftast acne här. Se till att få mycket med friskluft, motion och fimpa!

5: Njurar och Allergier - Mörka ringar eller svullnader under ögonen beror oftast på uttorkning och är ärftligt men det kan förvärras av sömnbrist, allergier och dålig utrensning. Huden kring ögonen är väldigt känslig så det kan även bero på dåligt solskydd, smink eller näringsbrist. Huden här behöver mycket vård och skydd, det är är även ett av de områden åldrandet syns mest och först på. Ät anti-aging kost som även är bra för njurarna såsom äpple, citron och pepparrot.

6: Hjärtat - Problem hy här kan betyda att man har högt blodtryck, äter för saltrik mat eller får för lite frisk luft. Se till att träna regelbundet och dra ned på saltmängden ät gärna fisk och skaldjur som innehåller Omega 3, gröna grönsaker som spenat och bra fett som nötter.

7: Magen - Här kan det röra sig om någon sorts matallergi eller dålig kost. Ät en balanserad kost och lägg till mer fibrer och fullkorn. Att rensa matsmältningsorganen genom en så kallad cleansing eller detox kan även hjälpa.

8: Hormoner - Acne eller oren hy vid munnen beror oftast på hormonförändringar eller stress ibland i samband med ägglossning, menstruation, klimakterium, p -piller eller graviditet. drick mycket vatten och ät järnrik mat såsom lever, nötter och ägg.

9: Stress & Sjukdom - Om man får utslag eller acne på halsen eller bröstkorgen är det oftast en indikation på att kroppen är utmattad, antigen av en sjukdom som t.ex. en förkylning eller att man är under stress. Vila är absolut det bästa receptet mot detta område.

2 kommentarer: